Școala 

Dezvoltare Personală și Spirituală

Maestrul trăiește aici și acum, în această lume. Poate fi ușor recunoscut. Este sănătos și vital, relațiile sale cu sine, cu ceilalți și cu existența sunt fluide și armonice. Se află întotdeauna în centrul realității sale și este un creator desăvârșit. Acțiunile sale sunt fulgerătoare și precise, neumbrite de gândire compulsivă sau emoții distructive. Zâmbetul său este radiant, cuvintele sale sunt clare și inspiratoare, gesturile sunt generoase și pare că Viața îl servește întotdeauna. Viziunile sale devine realitate cu rapiditate. Secretul său este Conștiența. (Cartea Maestrului Interior)

Școala Maestrului Interior este o Școală a Ființei, un parcurs inițiatic și transcendent, de transformare a Conștienței. Adică a capacității e a percepe și a modela realitatea interioară, acolo unde se naște experiența vieți. Din universul interior al gândirii, emoției, energiei vitale și corpului, se naște realitatea exterioară. Noi suntem sursa acestei realități, izvorul ei, dar nu putem percepe acest lucru până când nu devenim conștienți, până când nu putem percepe direct acest lucru.

Școala Maestrului Interior este experiența directă a sursei care se află în interiorul nostru. Fundamentul Școlii este lucrul cu stările extinse ale Conștiinței, expansiunea percepției și reamintirea artei de a modela spațiile interioare. Este o Școală experiențială prin excelență, ale cărei instrumente sunt starea de Prezență, lucrul cu Atenția, Respirația Conștientă și Atitudinea. Experiența conștientă a spațiului interior dezvăluie pas cu pas întreaga arhitectură interioară a ființei și natura profundă a experienței pe care o numim Viață.

Școala există dintotdeauna, în nenumărate forme, timpuri și spații ale umanității și este alcătuită din experiența tuturor oamenilor, bărbați și femei, care descoperit că Adevărul, Iubirea și Frumusețea pot fi trăite doar parcurgând calea interioară a Conștienței. Sau a Inimii. Cunoașterea eternă a vieții aparține umanității. Noi, Horia & Elena Francisc Turcanu, am redescoperit tehnologia străveche a Prezenței și am pus-o la dispoziția tuturor. Ea schimbă complet felul în care ne privim pe noi înșine, pe ceilalți și existența.

În zilele noastre putem defini parcursul interior, transcendent și alchimic al Conștiinței în termeni de Dezvoltare Personală și Spirituală. Maestrul Interior este un nivel de Conștiință adormit în fiecare din noi, care așteaptă să fie trezit și trăit aici, acum, în această viață, în această lume. Maestrul nu trăiește în peșteri sau în mânăstiri, ci în mijlocul oamenilor. El transformă totul împrejurul său, prin Conștiență.

Școala Maestrului Interior este numele generic al tuturor Călătoriilor interioare, explorărilor de Conștiință în scopuri de cunoaștere, vindecare și transformare interioară. Este o Școală întemeiată în experiența directă a arhitecturii interioare a Ființei. Cunoaște-te pe tine însuți.

Scopul său ultim este cultivarea Conștienței. Aceasta este un atribut universal al Conștiinței și se referă la capacitatea de a percepe in integrum felul în care este alcătuită natura ființei și a realității în care trăim, și de a o modela. Cu cât devenim mai conștienți, cu atât percepem mai profund realitatea și cu atât putem modela cu mai multă acuratețe experiența vieții noastre.

Școala Maestrului Interior este o școală de dezvoltare personală și spirituală prin expansiunea Conștienței, adică a capacității de a simți și a modela realitatea interioară, sursa întregii noastre experiențe de viață.

Practica Prezenței

Practica Prezenței este disciplina interioară a Atenției, Respirației, Atitudinii și mișcării corporale. Este practica fundamentală din care se naște orice stare extinsă a Conștiinței. Scopul său ultim este Conștiența – capacitatea de a percepe mai profund realitatea interioară și exterioară, și de a o modela aș cum dorim.

Are profunde implicații terapeutice, ontologice și conduce la transformarea integrală a experienței vieții. Beneficiile sale sunt uriașe. În universul interior, permite administrarea spațiului mental, emoțional, energetic și corporal cu avantaje uriașe în ce privește sănătatea și starea de bine. Deschide dimensiunea viziunii și a exprimării personale, capacitatea de a fi conectați cu ceilalți și cu existența, transformă profund capacitatea de a relaționa și de a modela experiența vieții.

Este un instrument de dezvoltare personală și spirituală. În ultimă instanță, transformă calitatea vieții în termeni de bucurie de a trăi și capacitate de a ne împlini visele aici, acum, în această lume și această viață. Meditația ultimă este chiar Viața.

Practica Prezenței stă la baza tuturor direcțiilor și aplicațiilor Școlii Maestrului Interior.