Cartea Maestrului Interior

 

Născută din experiența Maestrului Interior, această carte-călăuză, ne conduce către Creatorul Conștient ca mod de a trăi în această lume. Călătoriile Inițiatice din Școala Maestrului Interior  au fost Sursa inspiratoare. Cartea poartă energia atemporală a Școlii, fiind un ghid de transformare interioară și, în același timp, o hartă a celor mai înalte și mai profunde dimensiuni din viața noastră. Este o hartă despre noi înșine și despre Realitate. Este o carte-manual pentru noi toți cei care simțim că trăim un moment istoric în care suntem chemați la acțiune. Adică la asumarea responsabilității de a face, fiecare în felul său unic, o schimbare ce contribuie la transformarea lumii în care trăim.

Cartea-Maestrului-Interior-subtitlu.png
Conduce către transformarea interioară și a propriei vieți, prin Prezență, care este punctul de plecare în orice expansiune a Conștienței. Nu va mai fi nevoie niciodată să crezi ceva despre natura realității, ci doar să ai încredere în ceea ce simți în mod direct. Este o introducere prin experiență a unui nou mod de a percepe și a Modelului Sferic al existenței.
Este o Carte-Călătorie de conștiință care nu se termină niciodată. O carte infinită, asemenea vieții. Oricât de mult ai citit din ea, oricât de mult ai re-cunoscut în tine însuți conținuturile sale, data viitoare când o vei lua în mână vei găsi ceva nou. Este o Carte scrisă de tine însuți pentru tine însuți, pentru că Maestrul Interior este o dimensiune colectivă a ființei. Îți vei recunoaște propria voce în cuvintele acestei Cărți pentru că este o dimensiune a propriei tale ființe.  De o mie de ori vei exclama ah, da, asta este, am știut acest lucru dintotdeauna, am simțit, nici eu n-aș fi putut spune mai bine. O Călătorie născută din experiență și care conduce către experiența Întregirii și a Trezirii.
Este în același timp o hartă a Ființei, a Conștiinței, o nouă cartografie a Realității, căci o nouă Percepție conduce către o nouă Paradigmă. Este menită să anclanșeze un Proces interior de transformare care cuprinde toate dimensiunile Vieții: corpul, energia, relațiile, emoțiile, gândirea, exprimarea și viziunea asupra sinelui și a lumii. Este o Carte care anunță o nouă Umanitate. Ea se naște acum, odată cu tine, dacă alegi acest lucru.
 
Această Carte-eXperiență s-a născut dintr-o ființă colectivă și din trăirile noastre împreună, care s-au copt un timp foarte, foarte îndelungat, pentru a putea veni într-un trup de hârtie pe această lume. Această cunoaștere experiențială asupra Ființei și a existenței nu a putut fi scrisă, deși există dintotdeauna, din motive pe care fie le cunoașteți foarte bine, fie le veți afla trăind această Carte.
 

Această Carte este o experiență în care intrăm împreună, este o Călătorie interioară și, ca orice adevărată Călătorie, este transformatoare. La capătul unei Călătorii nu mai suntem cei care au început-o. Suntem altcineva. Experiența Călătoriei ne transformă.

Capitolul 1

O carte ca Viața

Pentru mine, cartea lui Horia este un manual de meditație. Aproape aud autorul, in pasajele de meditație ghidata. Ce este interesant: faptul că responsabilitatea ”rezultatului” nu mai aparține organizatorului workshopului (cum ar veni, eveniment la care participam, de exemplu, în Călătoria inimii, sa ”rezolv” o problemă) ci mie. Doar mie. Este tema mea zilnică de a citi, a medita și de a aplica în realitatea orizontală –cum ar zice Horia- tot ce am înțeles. Și e minunat. Ca o adoratoare a Cuvântului ce mă aflu, ”Cartea maestrului interior” îmi oferă toate cuvintele de a căror vibrație am nevoie pentru a înțelege. O carte unică în biblioteca mea. Cea care cuprinde, între coperte, nu experiența unui autor ci propria mea experiență. Pasajele ei sunt ”scrise”, există, dar –de fapt – primesc formă în urma impresiilor mele despre anumite subiecte, teme la care sunt invitată să meditez. În timp ce respir.

Luciana J

Cartea Maestrului Interior este, pentru mine, mai mult decât o carte. Este, mai degrabă, precum un teren bogat cu multe reliefuri. Un teren pe care tot urc și apoi cobor. Adânc. Și oricât de adânc cobor tot mai în profunzimi pare că privesc. Și-apoi iar urc, pe creste tot mai înalte de unde am o perspectivă largă. Am privit din înălțimi. Am privit departe și am privit – văzând cu adevărat acolo unde m-am tot ferit să privesc – în mine! Am văzut ce urme au lăsat în mine tot felul de credințe vechi și obiceiuri toxice. Am putut călători, cu ajutorul meditațiilor ghidate de Agnis, în spații dinăuntrul meu de care nici nu eram conștient. O am pe noptieră și mă tot întorc la ea pentru că descopăr mereu lucruri noi despre mine și despre lumea în care trăiesc. Însă cea mai mare bucurie este că, de când citesc Cartea Maestrului Interior, mi-am îmbunătățit relația de cuplu - care era cam pe muchie.

Andrei S

Am momente în care Atenția mea rătăcește, când gândirea compulsivă care naște frică preia controlul și mă blochează, mă face să mă retrag, să nu mai acționez pentru a crea realitatea pe care o doresc, sau să acționez conform vechilor tipare. Am mare nevoie de această carte , căci este un adevărat ghid al transformării interioare, o hartă despre mine care mă ajută să mă cunosc și să înțeleg realitatea.

Dana L

 

Prima oară am deschis cartea la întâmplare și m-am afundat în lectură. O singură pagină a fost suficientă pentru a schimba ceva în adâncul ființei mele. Efectul a fost atât de puternic și spontan, ca și cum cartea ar funcționa precum un diapazon care acordează ființa pe toate nivelurile.

Pentru mine cel mai tulburător fapt a fost să simt cum lectura se transformă într-un fel de ceremonie interioară, iar vocea autorului se metamorfozează în propria mea voce lăuntrică. Cuvintele citite, cuvinte rostite în interior, au devenit, chiar de la prima lectură, propriile mele cuvinte, care curgeau într-un torent viu, plin de Adevăr. Cartea are caracter Universal, este despre mine în aceeași măsură în care este despre oricine care își recunoaște natura sa profundă... de Creator.

Bogdan G

Cartea Maestrului Interior mi-a deschis o imensă poartă către toate dimensiunile ființei! Încă de la primele pagini am simțit cum tot ceea ce sunt se expansionează, rezonanța cu Cuvântul Cărții m-a purtat foarte ușor și repede în câmpul conștienței sferice în care am simțit cum tot ce am experimentat până acum și-a  găsit  coerență, curgere, conștientizare. Cel mai puternic m-am simțit atinsă la capitolele Cele 3 Axe și Un tablou al Conștiinței. Cea mai puternică trăire a fost aceea în care am trăt percepția creației Timpului pentru a crea în Eternitatea momentului Acum și Aici, pelicula transparentă între Ego și Creator, dualitatea în sine vindecată prin conștientizarea mecanismului  creației. Simt împăcare adâncă, simt liniște, subtil tot ce am trăit vreodată se așază într-o ordine interioară, spălând toată neliniștea veche. Este o Carte clară, revelatoare, citind-o îmi amintesc ce sunt și devin Creatorul conștient al vieții așa cum mi-o doresc cu tot ce am visat vreodată: acceptare, căldură, apartenență, frumusețe, creație, conștiență, bucurie, Viață.

Manuela V

Stanislav Grof

Cunosc experiența de-a lungul anilor, cu sute de oameni aflați în călătoriile lor de explorare de sine și transformare psiho-spirituală, din care s-a născut această carte. Ea este un ghid pentru călătoria interioară, o hartă a conștiinței personale și colective, din care se naște o nouă perspectivă asupra realității și a propriei experiențe de viață. Felul în care privim existența determină calitatea experienței, și această privire este în puterile noastre să o schimbăm. Cartea Maestrului Interior conduce către experiența acestei transformări interioare, psiho-spirituale și către descoperirea unei noi semnificații a vieții și a experienței umane.