Cartea

Nimic nu ți-a fost vreodată ascuns. Totul este aici, acum, gata să fie trăit. Singurul lucru care te-a separat vreodată de ceea ce ai vrut să cunoști, este capacitatea ta de a percepe. De a simți. Această Carte este o experiență care deschide porțile percepției. A simți este natura profundă a ta, și a Conștiinței. Ai închis această poartă pentru că experiența umană doare. Ai crescut. A venit timpul să iei înapoi ceea ce a fost dintotdeauna al tău. Să dai la o parte vălul ce-ți acoperă ochii. A simți mai mult din Adevărul propriei ființe și al existenței este a răspunde mai adecvat Vieții. Iar tu poți percepe totul. Și asta schimbă totul. Cartea este oglinda Maestrului adormit în interiorul tău, care așteaptă să fie trezit și trăit. (HFT)

Precum Conștiința din care s-a născut, această Carte are multe dimensiuni, dar cea mai importantă este aceea că, asemenea unei meditații ghidate, profunde, deschide în interiorul tău marile porți ale cunoașterii prin Revelație. Este o cunoaștere care nu aparține Cărții – ea este un instrument, ci ție însuți, este acea Cunoaștere pe care ai avut-o dintotdeauna în  interiorul tău. Cartea te conduce la ea, o dezvelește percepției. Răspunsurile la toate întrebările pe care le-ai avut vreodată despre tine și despre natura realității și a Conștiinței sunt acolo, în profunzimea ființei tale. Cartea deschide percepția integrală prin Conștiență. E o Carte de magie interioară, înaltă, profundă și vastă, un spațiu în care, odată intrat, trăiești experiența Adevărului, Iubirii și Frumuseții care sunt atributele universale ale existenței și ale propriei tale ființe.

Cartea este o poartă de intrare în dimensiunea adâncă, sferică, interioară, din care se naște necontenit realitatea orizontală. Cunoști doar suprafețele ei și gândești despre ele. Dincolo de văluri, în spațiul meta-realității, trăiești în mod direct, ca pe o experiență a propriei tale Conștiințe, ceea ce ai vrut mereu să cunoști. Adevărul poate fi cunoscut numai prin experiență, ca o inițiere, o trăire. Aceasta este Cartea, iar Maestrul ești chiar tu, în clipa în care orbirea dispare. Descoperi că totul a fost aici, dintotdeauna. Doar că nu ai putut simți, iar acum îți amintești cum să o faci.

A percepe în mod direct mai mult, mai profund, mai vast existența, schimbă totul. Nu mai e nevoie să crezi nimic. E nevoie doar să ai Încredere în propriile tale percepții. O uriașă transformare de perspectivă începe atunci când ochii tăi încep să vadă. Felul în care te raportezi la corpul fizic și materie, la energia vitală, emoție și gândire, la exprimările tale și la marile spații ale viziunii, totul se schimbă. Relațiile tale cu identitățile pe care ți le-ai asumat, cu ceilalți oameni și cu această lume, devin mai deschise, iar viața ta mai armonică, mai creativă și mai plină de bucuria de a trăi.

Maestrul Interior a fost dintotdeauna acolo, în adâncuri, așteptând să fie trezit și trăit aici, acum, în această lume, în această viață. Tu ești Maestrul propriei tale vieți. Această Carte s-a născut din experiența foarte multor bărbați și femei care, în toate timpurile și spațiile Umanității, au trăit întoarcerea acasă și recuperarea Conștienței. Sau a Percepției. Nu este un dar sau un har, ci moștenirea ta. Face parte din tine. Cartea o dezvăluie ca experiență.

Cartea-Maestrului-Interior-subtitlu.png

Fiecare cuvânt al Cărții se naște când tu îl citești. Cuvintele provin dintr-un spațiul colectiv, atemporal, al Conștiinței. Inițial, am crezut că această Carte este un suport de experiență pentru studenții Școlii Maestrului Interior. Dar pe măsură ce ea a curs din Conștiința noastră, eu, Scribul său, am înțeles că aparține tuturor și conține noua paradigmă, adică un nou mod de a percepe experiența vieții. Materia, energia, emoția, gândirea, cuvântul și viziunea, geometria sacră a ființei și a realității, cunoașterea eternă care a fost disponibilă doar inițiaților în temple din toate vremurile, coboară acum în lume. În această etapă a Umanității, templul este lumea în care trăim, iar Inițierea este chiar viața noastră, cu relațiile și provocările ei, arătându-ne calea.

Dacă rezonezi cu ceva din toate acestea, dacă ai sentimentul că le știai cumva în adâncul tău, atunci ASCULTĂ introducerea de mai jos. Apoi ia-ți Cartea și intră în experiență. Maestrul din interiorul tău așteaptă să fie trăit, aici și acum.

 

Ascultă!

Această Carte este o experiență de expansiune a Conștiinței, în care intrăm împreună. Cel mai prețios dar pe care eu, Horia Francisc Țurcanu îl aduc, este priceperea mea de te ghida în profunzimea ființei tale. Pornim într-o Călătorie interioară și, ca orice adevărată Călătorie, este transformatoare. La capătul ei nu mai suntem cei care au început-o. Suntem altcineva. Experiența Călătoriei ne transformă. Identitatea noastră se schimbă cu fiecare respirație, cu fiecare pas, cu fiecare înțelegere, cu fiecare trăire...
Cea mai profundă și rapidă cale de a plonja în energia Cărții este aceasta: respiră profund, rămâi cu Atenția în corp, pe senzații, și ... ascultă!

Picături din Carte

Această Carte este o experiență în care intrăm împreună, este o Călătorie interioară și, ca orice adevărată Călătorie, este transformatoare. La capătul unei Călătorii nu mai suntem cei care au început-o. Suntem altcineva. Experiența Călătoriei ne transformă. Intrăm în profunzimea Ființei. Corpul, energia, emoția, gândirea și viziunile noastre sunt spațiul în care plonjăm. Redescoperim împreună modurile eterne de a crea realitatea prin atitudine. Ne reamintim Adevărul: noi suntem creatorii întregii noastre experiențe de viață. Tot ceea ce ai vrut să știi, este aici. Această Călătorie îți reamintește totul. 

Capitolul 1

O carte ca Viața

Cuvinte de la Cititori

Luciana J

Pentru mine Cartea Maestrului Interior este un manual de meditație. Aproape aud autorul, in pasajele de meditație ghidata. Ce este interesant: faptul că responsabilitatea ”rezultatului” nu mai aparține organizatorului workshopului (cum ar veni, eveniment la care participam, de exemplu, în Călătoria inimii, sa ”rezolv” o problemă) ci mie. Doar mie. Este tema mea zilnică de a citi, a medita și de a aplica în realitatea orizontală –cum ar zice Horia- tot ce am înțeles. Și e minunat. Ca o adoratoare a Cuvântului ce mă aflu, ”Cartea maestrului interior” îmi oferă toate cuvintele de a căror vibrație am nevoie pentru a înțelege. O carte unică în biblioteca mea. Cea care cuprinde, între coperte, nu experiența unui autor ci propria mea experiență. Pasajele ei sunt ”scrise”, există, dar –de fapt – primesc formă în urma impresiilor mele despre anumite subiecte, teme la care sunt invitată să meditez. În timp ce respir.