portret.jpg

Dare de seamă despre mine însumi

Am devenit jurnalist la începutul anilor 90. Reporter de presă scrisă și televiziune. Îmi plăceau oamenii și poveștile lor. Plonjam în realități ale unor vieți, istorii, locuri, întâmplări extraordinare, absorbeam perspective și trăiri, nuanțe ale realității și le transferam în reportajele mele. Am bătut țara și lumea în lung și în lat, am scris mii de pagini, am realizat zeci de filme documentare, am trăit cu intensitate maximă.

Toată această aventură a fost mediul în care am descoperit ceva tulburător despre natura realității. În viețile noastre, toți suntem reporteri. Decupăm din realitate fire narative, ne spunem nouă înșine povești care depind de ceea ce percepem din realitate și de felul în care răspundem existenței. Creăm necontenit experiența vieții, undeva, în misterioasele noastre adâncimi. Viețile noastre sunt creații.

Natura profundă a realității și a Conștiinței a fost pentru mine o temă permanentă, dintotdeauna. Am scormonit înfometat de cunoaștere în istoria filosofiei și a misticii, a psihologiei și a artelor, am explorat mișcările sociale, politice și culturale, am plonjat în căutarea marilor idei metafizice în vreme ce cotrobăiam în meandrele dimensiunii orizontale ale lumii în care trăim. Am descoperit că am un dar grozav, de a face conexiuni, de plonja în poveștile oamenilor și de a îi face și pe alții să rezoneze, să se recunoască, să vibreze.

Sunt un comunicator. Fac conexiuni între diferitele dimensiuni ale realității.

Într-o bună zi viața mi-a oferit un... stop-cadru. De fapt, un stop cardio-respirator pe o masă de operație. Mi-am revenit, dar n-am mai fost același niciodată. O nouă viață.

Am descoperit că Iubirea există, că Adevărul este mai mult decât o categorie filosofică, iar Frumusețea nu este o chestiune de arte, ci de trăire a vieții. Am devenit un reporter al dimensiunilor adânci ale realității, am redescoperit o cunoaștere atemporală, care este accesibilă exclusiv prin expansiunea propriei Conștiențe. Am scormonit pretutindeni, am găsit răspunsuri la toate întrebările și am descoperit că pot folosi vechiul meu dar, acela de a plonja în diferite dimensiuni ale realității și de a le împărtăși cu ceilalți în moduri extraordinare, care aduc cunoaștere și vindecare.

Am șlefuit prin nenumărate experiențe mijloacele de a lucra cu stările extinse ale Conștiinței, am rafinat și am curățat de orice fel de doctrină această cunoaștere și am pus-o în slujba proceselor colective. Ca un reporter, nu am crezut nimic până când nu am trăit eu însumi și împreună cu ceilalți, fiecare dintre dimensiunile interioare ale Conștiinței. Am redesenat hărțile acestor dimensiuni, am deslușit principiile universale ale existenței și am creat aplicații menite să ajute oamenii să se cunoască pe sine și să-și transforme viețile așa cum doresc.

Am creat împreună cu Elena Francisc-Țurcanu – Ammara, o școală experiențială de dezvoltare personală și spirituală sub semnul Maestrului Interior care doarme în fiecare om, așteptând să fie trezit și trăit. Am dezvoltat moduri simple și puternice de a lucra cu stările extinse ale Conștiinței pentru o viață mai plină de bucurie și adevăr, de iubire și creativitate și libertate. Am turnat toată această cunoaștere în Cartea Maestrului Interior și mi-am dedicat întreaga răsuflare procesului de transformare interioară al umanității, care începe cu procesele noastre interioare.

Am devenit un profesor de Conștiență pentru o viață mai bună, am dezvoltat tehnologia interioară a creației de stare, care transformă complet calitatea vieții. Am devenit life coach și mentor pentru cei aflați în procese de transformare interioară și căutare de sine, speaker și terapeut transpersonal, am scris sute de articole despre natura Conștiinței, și am pregătit oameni pentru a deveni ei înșiși profesori de viață conștientă.

Peste toate acestea, continui să practic Conștiența necontenit în propria mea viață. Procesul este infinit.

Horia Francisc Țurcanu